TERMÉKEK
BEJELENTKEZÉS  

Ászf

Általános szerződési feltételek

Kérjük mindenképpen figyelmesen olvassa el alábbi üzletszabályzatunkat, mielőtt regisztrálna rendszerünkben, és első vásárlását lebonyolítaná!

A www.ecobike.hu webshopban történő vásárlás elektronikus úton, interneten keresztül lehetséges, banki átutalásos előrefizetéssel utánvételes, postai vagy futárszolgálat általi szállítással. Az ecobike webshopban mindenki vásárolhat, aki érvényes regisztrációval rendelkezik, elfogadja jelen üzletszabályzatot, és magára nézve azt kötelezőnek tekinti. Az ecobike webshopban történő rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot és tisztában van a vásárlás menetével.

üzemeltető:
Ecobike 2010 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
székhely:
1203 Budapest, Baross utca 3. 9. üzl.
e-mail:
info@ecobike.hu
adószám:
12448896-2-43
cégjegyzékszám:
Cg. 01-09-934874

adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH-61187/2012.

adatvédelmi nyilvántartási száma: NAIH-61188/2012.


Regisztráció, vásárlás, hírlevél

Az ecobike webshop árukínálatának böngészéséhez (termékek és termékinformációk) nem szükséges regisztráció, ezeket bárki, adatai megadása nélkül, anonim módon megteheti, azonban a tételek kosárba rakásához és a tényleges vásárláshoz már szükség van egy egyszerű és ingyenes regisztrációs folyamat elvégzésére. A regisztráció során megadott adatokat az adatvédelmi nyilatkozatban rögzítettek szerint kezeljük. A hibásan kitöltött adatlapokat érvénytelennek tekintjük, illetve semmilyen formában nem vállalunk felelősséget a hibás adatokból eredendő téves teljesítésekért!

A rendelés elküldése után a rendszerünk egy emlékeztető e-mail üzenetet küld a vevő számára, ezt kérjük azonnal ellenőrizni, így az esetleges hibák, vagy téves rendelés esetén még a csomag elindulása előtt tudunk intézkedni. A rendelések, és azok státusza mindazonáltal bármikor ellenőrizhető a webhsop felületén. Probléma, vagy eltérés esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

A megerősítő levelet rendszerünk automatikusan generálja, tehát a rendeléskori állapotot igazolja vissza a vásárlónak és az üzemeltetőnek egyaránt. Azonos időpontban, két különböző számítógépről ugyanarra a termékre feladott rendelés esetén előfordulhat, hogy mindkét vevőnek azonnal elérhetőként jelzi a rendszer a cikket, de utolsó darab esetén nem tudjuk mindkét rendelést azonnal teljesíteni. Ez az esetek elhanyagolható részében fordul elő, és a lehető leghamarabb értesítést küldünk a felmerült hibáról.

Egyes termékek esetén előfordulhat, hogy a megadott kép és a termék leírása között eltérés mutatkozik. Ezeket nem tudjuk teljesen kiszűrni, ezért mindenkit arra kérünk, ha ilyennel találkozik, jelezze e-mailben, de mindenképpen érdeklődjön a vásárlás előtt.

Az Ecobike 2010 Kft., ecobike internetes üzlet bármikor szabadon megváltoztathatja bármelyik termék árát, vagy a szállítás határidejét. Szintén módosíthatja a vásárlás feltételeit, szabályait és/vagy magát a webshopot, bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét. Az Ecobike 2010 Kft., ecobike internetes üzlet nem vonható felelősségre ezen lépéseiért. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online elérhetővé válik a weblapon. Bármelyik vásárló, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, nem jogosult vásárolni a továbbiakban.
 Ha a vásárló megrendel egy terméket és az nincs a készletünkön, de már beszerezni sem tudjuk, ebben az esetben az ecobike webshop üzemeltetőjét kártérítési kötelezettség nem terheli!

Elektronikus hírleveleket, egyéb hirdetéseket az üzemeltető kizárólag azon ügyfelei számára küld, akik a regisztráció alkalmával az általános szerződési feltételeket elfogadták, és ezzel az elektroniuks hírlevél küldéshez is hozzájárulásukat adták. Továbbá előzetes regisztráció nélkül feliratkoztak hírlevél szolgátatásunkra. Az ügyfelek a hírlevél alján található leiratkozás linkre kattintva jogosultak megtiltani a további hírlevelek küldését. Felhívjuk ügyfeleink figyelmét arra, hogy amennyiben ügyfelünk meg kívánja tiltani a további hírlevelek küldését, úgy az összes, általa korábban megadott e-mail cím vonatkozásában szükséges ezen leiratkozást megtennie.

Kiszállítás, áruátvétel

A beérkezett rendeléseket az árukészlettől függően időrendben teljesítjük. Raktáron lévő termékek esetében a megrendelt termékek kiküldését a vevő fizetést - az Ecobike számlájára való beérkezést - követően legfeljebb 3 munkanapon belül elindítjuk. Csak külön megrendelésre vásárolható termékek esetén fenti határidő a rendelés és kiszállítás idejével meghosszabbodik, az adott termék gyártójának vagy nagykereskedelmének szállítási feltételei szerint. Sajnos nincs mindig lehetőségünk naprakész készlet-információt kapni minden forgalmazótól, ezért előfordulhat, hogy a webshop átmenetileg olyan termékeket is tartalmaz, amely már nem szerezhető be a forgalmazótól.

A megrendelt termékeket belföldre és külföldre egyaránt, az MPL postai szolgáltatással szállítjuk ki. A szállítási költségek a vevőt terhelik. A Magyar Posta 2 napos szállítási időt garantál. Abban az esetben, ha a kézbesítés időpontjában az átvevő nem tartozkódik a kiszállítási címnek megjelölt helyen, a kézbesítő értesítőt hagy, amellyel a helyi Postán átvehető a csomag. Telefonos értesítést a csomag érkezéséről, sem az Ecobike, sem a Magyar Posta nem tud adni!

Fizetés

Rendszerünkben az alábbi fizetési módok közül választhat:

•    Előreutalás: Előre a végösszeg átutalásával az Ecobike 2010 Kft. bankszámlájára, melyet a rendelés visszaigazoló e-mailben megküldünk, amennyiben ez a fizetési mód lesz kiválasztva.
•    Utánvétes fizetés: Készpénzben történő fizetés a csomag átvételekor. (Forintban, és csak Magyarország területén).
•    Készpénzes fizetés: A személyes átvételkor - a megrendelés a visszaigazolásától számított 5 napon belül vehető át - az Ecobike Kerékpárüzlet és szerviz 1203 Budapest, Baross utca 3. szám alatti üzlethelyiségében, nyitvatartási időben.
Ha a megrendelés a visszaigazolás után 5napon belül nem kerül átvételre, a rendelést töröljük!

SZÉP kártyás fizetés csak személyesen üzletünkben lehetséges és a szabadidő alszámlát fogja terhelni!

Belföldi szállítási díjaink az alábbi módon alakulnak:

  • Előre utalásos fizetés standard 2kg-ig: 990 Ft
  • Előre utalásos fizetés nem standard csomag (nagy méret pl:kormány, váz, gyermekülés, kerék, teleszkóp, villa, sárvédő, gumi külső, műhely pumpa): 1.590 Ft
  • Előre utalásos fizetés kerékpárra: 2.990Ft
  • Utánvétes fizetés standard 2kg-ig: 1.890 Ft
  • Utánvétes fizetés nem standard csomag (nagy méret pl:kormány, váz, gyermekülés, kerék, teleszkóp, villa, sárvédő, gumi külső, műhely pumpa): 2.290Ft
  • Utánvétes fizetés kerékpárra: 2.990Ft

40.000 Forintos teljes összeghatár felett csak új termék vásárlásakor előre utalás esetén: 0 Ft, azaz teljesen ingyenes a kiszállítás.

FIGYELEM! Kerékpár vásárlás esetén nem vehető igénybe a 40.000Ft feletti ingyenes kiszállítás. A szállítási díj kerékpár vásárlásnál előre utalás esetén 2.990Ft, utánvétes fizetéssel 2.990Ft.

Kerékpár vásárlás esetén INGYENES kiszállítás, Pesterzsébet, Soroksár, Csepel, Dunaharaszti, Szigetszentmiklós településre!

Áraink a csomagolás költségeit tartalmazzák!
Amennyiben a megrendelő (vásárló) a csomag feladása után mondja vissza a megrendelését, a szállítás költsége a megrendelőt (vásárlót) terheli!
Külföldi szállítási díjak kalkulálásához szükségünk van a megrendelt termékek listájára, hogy a futárcég díjszabása szerint várható szállítási díjat számíthassunk. Ez a díj függ a csomag tömegétől és a cél országtól is. Külföldi szállítás esetén kérjük, érdeklődj e-mailben ügyfélszolgálatunkon.

Kerékpárok kiszállítása

Minden általunk értékesített kerékpárhoz kitöltött, lepecsételt garanciafüzet is jár. A kerékpárokat teljesen összeszerelve, beállítva szállítjuk házhoz, de technikai okokból a kormány és a pedálok kiszerelésre kerülnek. A pedálok és kormányfej csavarok meghúzása otthon is elvégezhető, minimális rutin megléte esetén. A pedálok betekerésekor ügyeljen arra, hogy melyik pedál melyik oldalra kerül (L=bal, R=jobb). A pedálok meghúzási nyomatéka 35-55Nm, míg a kormányfej csavaroké kb 10Nm. A nem megfelelő szerelés, vagy az ajánlott meghúzási nyomatéktól való eltérés garanciavesztéssel jár, ezért ha bizonytalan, forduljon szakemberhez, vagy vegye fel szervizünkkel a kapcsolatot.
A helyreállításhoz szükséges szerszámok:
- Pedál betekeréséhez: 15-ös villáskulcs.
- Kormányhoz: 5-6-os imbuszkulcs szükséges.
- Első kerékhez: 15-ös villáskulcs

Garancia, szavatosság

Az Ecobike 2010 Kft., illetve rajta keresztül a beszállítók, a gyártók és az importőrök az eladott árukra terméktípusoktól függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállalnak. Az ettől eltérő szavatossági idő, vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

A webshopban megvásárolt kerékpárokra a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról 151/2003.
(IX. 22.) Korm. rendelet hatályos és alkalmazandó. A rendelet értelmében a jótállás időtartama 1, azaz egy év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk Felhasználó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az
üzembe helyezés napjával kezdődik.
Ha Felhasználó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Szolgáltató nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

A termékek meghibásodása esetén az alábbi elérhetőségeinken kérhet bővebb felvilágosítást a teendőkről:
· elektronikus elérhetőség: info@ecobike.hu

Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben köteles kicserélni, ha azok bizonyítottan hibásak.  


Garanciális ügyintézésre visszaküldött termékeket kizárólag számlával vagy blokkal együtt fogadunk, továbbá szükséges a vitatott probléma részletes leírására is (formanyomtatvány letölthető itt)! Ezek nélkül sajnos nem tudjuk az ügyintézést lefolytatni. (Garanciális problémával rendelkező termékek postacíme: 1203 Budapest, Baross u.3. Ecobike Kerékpárüzlet és szerviz).

Termékek visszaküldése

A visszaküldött termékek szállítási költségét - összhangban a hatályos jogszabályokkal - csak garanciális esetben térítjük meg. Mivel ezt csak utólag tudjuk biztosra, ezért Utánvéttel visszaküldött csomagokat nem áll módunkban átvenni!

Kérjük, hogy a visszaküldés előtt kérjen tőlünk segítséget, ha bizonytalan a lehető legolcsóbb szállítási mód kiválasztásában!


A vásárlástól való elállás joga

A vevő jogosult a megrendelést követően, amíg megrendelése "függőben" vagy "feldolgozás alatt" státuszban van, azt lemondani. Amennyiben a megrendelő (vásárló) megrendelését "elvihető", "kiszállítás alatt", vagy "kiszállításra vár" megrendelési státuszban, vagy a csomag feladása után mondja vissza, a szállítás költsége a megrendelőt (vásárlót) terheli! A vásárlástól való elállás előtt  a megrendelő (vásárló) köteles megrendelésének státuszáról az Ecobike webáruházban tájékozódni!

A vásárlástól való elállás igényét jelezheti e-mail útján vagy telefonon. (E-mailen történő lemondás esetén a lemondás időpontjaként nem a levél feladásának idejét, hanem a levelezőprogramunkba való beérkezés időpontját tudjuk elfogadni.) A vevő megrendelésének aktuális státuszáról a rendszerbe való belépését követően a "megrendeléseim" menüpont alatt tájékozódhat. 

A vevő a termék átvételét követő 14 - tizennégy - munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól és e határidőn belül visszajuttathatja a terméket a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014 (II.26) Kormányrendelet szerint. A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.  Utánvéttel visszaküldött csomagokat nem áll módunkban átvenni!

Kérjük, hogy a visszaküldés előtt kérjen tőlünk segítséget, ha bizonytalan a lehető legolcsóbb szállítási mód kiválasztásában! 

Már használatba vett termék esetében az elállási jog nem érvényesíthető.

A vevő elállása esetén eladó az áru ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb tizennégy napon belül visszatéríti. Az eladó kizárólag használatba nem vett, sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a vételárat ezen pont alapján.

A felelősség korlátozása

A webhsopban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Ezért semmilyen módon nem tudunk felelősséget vállalni az alább felsoroltakért, bármilyen okból is következtek be:
•    az interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat biztonsága
•    bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a webshop akadálytalan működését és a vásárlást
•    bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon
•    bármely levél — függetlenül attól, hogy hagyományos, vagy elektronikus formában érkezett —, de főleg bármilyen adat elvesztése
•    bármely szoftver nem megfelelő működése
•    bármilyen programhiba, abnormális esemény, vagy technikai hiba következményei

Az Ecobike 2010 Kft. ecobike internetes üzlet bármikor szabadon megváltoztathatja bármelyik termék árát, vagy a szállítás határidejét. Szintén módosíthatja a vásárlás feltételeit, szabályait és/vagy magát a webshopot, bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét. Az Ecobike 2010 Kft. ecobike internetes üzlet nem vonható felelősségre ezen lépéseiért. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online elérhetővé válik a weblapon. Bármelyik vásárló, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, nem jogosult vásárolni a továbbiakban.

Abban az esetben, ha a vásárló bármilyen formában megsérti a vásárlási feltételeket, az Ecobike 2010 Kft. ecobike internetes üzlet szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.